Fotbollsbetting

Fotboll är spelet med omkring 3,5 miljarder fans runtom i världen och de blir bara fler och fler. Världens mest populära sport har blivit den sport som man spelar mest på. Detta beror till stor del på alla bettingmöjligheter som erbjuds. Den mest spännande och oförutsägbara sporten blir ännu mer spännande om man har chans att vinna pengar när man bettat rätt på exempelvis antal mål, antal hörnor, tidpunkten för nästa gula kort och ställningen i halvtid.

Skjuter fotboll

Så funkar fotbollsbetting

Den mest populära typen av betting är just nu fotbollsbetting. Det är mest populärt bland de europeiska ligorna men man kan se att de asiatiska och de sydamerikanska ligorna har vuxit sig starkare under den senaste tiden.

Utbudet är det som avgör att fler spelare väljer att spela hos utländska bolag före svenska spel som för tillfället har monopol på spel i Sverige. De har dock ett hyfsat spelutbud med fungerande livebetting.

Utbudet inom fotbollbetting är enormt stort. Alla dagar året om så finns det alltid matcher att spela på, nästan alla timmar på dygnet dessutom. I och under en match kan man välja bland olika spelalternativ. Exempelvis kan det vara vilket lag som får den första hörnan, vilken spelare som gör det sista målet och en mängd andra alternativ. Spelsidorna får hela tiden fler och fler spelalternativ och det gäller även under livebetting.

Så här kommer du igång med att betta på fotboll

När man börjar betta ska man ha i åtanke att de pengar man spelar på kan man även förlora, så när de på pengar man spelar på ska man ha råd att förlora. Om man vill bli duktig på fotbollsbetting så är det viktigt att man bestämmer sig för vad man vill spela på och lära sig mer om det man väljer.

Om man är fotbollsintresserad är det smartast att betta på just fotbollsbetting. Då man som intresserad sitter på en kunskap om sporten. Det är även viktigt att läsa in sig på historik för laget och spelarna. På detta sättet har man större chans att fatta smarta beslut om hur man ska betta. Det brukar inte fungera i längden att lägga impulsbett.

Det finns många spelare som inriktar sig på att bara spela på odds där det inte spelar någon roll vilket lag som vinner utan det är exempelvis antalet mål i matchen eller liknande. Det finns två olika sätt att lägga bett på. Antingen live odds eller statiska odds.

Live odds

Live odds lägger man direkt under matchen. Under matchen kan man satsa på olika saker så som vilken spelare kommer göra nästa mål, hur många straffar ena laget får eller andra satsningar.

Live odds har en fördröjning på 10-20 sekunder så man inte ska kunna lägga en insats precis innan det blir mål. Live odds förändras under matchens gång och de styrs till stor del av hur många som bettar på samma sak. Om många bettar på samma sak så kommer oddset att sjunka och bli sämre att spela på. Live betting är ju väldigt roligt om man sitter och följer matchen man kollar på, då det kan öka spänningen och känslan av att sitta i publikhavet, och även ger känslan av att vara direkt på plats på arenan.

Statiska odds

De statiska oddsen är förutbestämda av bettingsajten. Dessa odds går att spela på tills matchen börjar. Efter att domaren har blåst igång matchen kan man endast betta på livebetting.

Lägg upp en strategi för ditt fotbollsbettande

Fotboll vit bakgrund

Om man planerar att bli en seriös spelare som tar hem en del av inkomsten på betting så är det bra att bokföra sina spel. Detta gör de mest seriösa spelarna för att se hur det ska gå för dem i spelet, vad som fungerar och vad som inte fungerar. Man kan i ett senare stadium gå tillbaka och analysera vad som exempelvis gick fel under en dålig period, ha koll på hur spelandet går över en specifik period eller för en speciell liga.

Att betta utan att bokföra sina spel och sin ekonomi kan lätt leda till att man tappar disciplinen för sitt spelande.

Om man verkligen vill satsa seriöst på betting så ska man helst satsa mellan 1 och 5 procent av sin totala budget när man lägger ett spel. Exempelvis om man har gått in med 1.000 kronor så bör man lägga som mest 50 kronor per spel tills man kommit upp en bit på vägen.

Välj spelbolag

Det är bäst att välja ett spelbolag som är registrerat inom EU, då slipper man betala skatt på vinsterna som man får via spelbolaget. Man ska även jämföra de olika bolagens avgifter. Vad finns det för avgifter för insättning och uttag och vilka olika betalningsalternativ finns.

Det finns väldigt många olika spelbolag och även många väletablerade sådana. När man är ny på betting bör man välja ett av dessa väletablerade bolag för att vara säker på att spelbolaget är seriöst.

Ett tips är även att jämföra bonusar mellan spelbolagen. Många av spelbolagen erbjuder bonusar när man gör en insättning. Man kan exempelvis få 100 procent på det man sätter in, man kan få en viss summa extra pengar eller att bolaget dubblar satsningarna spelaren gör på ett visst antal matcher.