Odds arbitrage

När man ger sig in i den spännande värld som är betting online kommer man garanterat att stöta på uttryck som odds arbitrage och/eller sports arbitrage. Som nybörjare kanske man inte har koll på vad det här innebär egentligen så nu ska vi ta ett snabbt dopp i arbitrage-poolen.

Odds arbitrage och sports arbitrage är egentligen samma sak, den enda skillnaden är att man med odds arbitrage täcker in alla odds på alla typer av evenemang. När man pratar om sport arbitrage är det istället specifikt odds på sport det handlar om.

Många som föredrar detta sätt att spela på odds menar att det är ett spelsätt som i stort sätt minimerar alla risker som finns med att hålla på med betting. Och visst kan det kännas mer riskfritt att spela på detta sätt men dessvärre är det ingen spelform som är helt riskfri, det är ju trots allt vadslagning om pengar det handlar om och ingen kan förutse framtida händelser in i minsta detalj. Ja, som man kanske förstår nu så är alltså odds arbitrage ett sätt att spela på odds eller ett spelsätt inom betting om man så vill.

Men hur fungerar det då? Hur gör man och vad innebär det att använda det egentligen?

Så funkar odds arbitrage

Att använda sig av odds arbitrage går i princip ut på att man som spelare gör vinst på att en del spelbolag och bookmakers sätter odds som inte stämmer helt överens med verklighetens odds. Det man gör är att man lägger en lägre insats på alla möjliga utfall i samma match. På det sättet försäkrar man sig till en helt säker vinst. Det kanske låter konstigt och korkat men det finns så klart en knorr på det hela.

Det viktiga är nämligen att man inte satsar på alla möjliga utfall hos samma spelbolag. För riktigt så fel kan inte samma aktör ha när det gäller oddssättandet, då skulle dem ju snabbt gå i konkurs. Nej, det man gör är att man satsar på alla möjliga utfall i en och samma match men hos olika spelbolag, alltså på flera olika bettingsajter.

Spela på fler sajter samtidigt

Så håller man på med arbitrage på odds har man alltså flera olika medlemskonton hos flera olika spelbolag online. Man behöver även ha koll och söka av deras bettingsajter regelbundet efter odds som inte stämmer överens spelbolagen emellan. Det kan verka som ett riktigt hästjobb där man inte vet om man får lön för mödan eller inte. Men sanningen är att de spelare som är riktigt duktiga på odds arbitrage tjänar riktigt stora pengar på just detta.

Det svåra är egentligen inte att komma igång och att vinna på det utan det svåra är att få och hitta sina egna rutiner för den här sortens spelande som funkar för en själv. Det ska ju inte bli ett heltidsjobb eller bli ett tråkigt ”måste” att spela på odds, då har man definitivt hamnat på fel spår. Betting är ju något som tvärt om ska vara ett nöje, något man gör på sin fritid för att koppla av, få lite extra spänning och kunna sätta guldkant på vardagen.

Så bygger du upp dina bet

Man börjar med att söka av flera spelbolags bettingsajter, kollar oddsen på samma match och samma utfall och letar efter det vi kallar avvikande odds. Så hur vet man att man hittat något som är värt att använda sig av? Jo, det man vill ha när man ska använda arbitrage är två olika spelbolag som har satt odds på det här viset;

Spelbolag 1: Resultat A 1,29 Resultat B 3,65

Spelbolag 2: Resultat A 1,42 Resultat B 2,95

Om man hittar sådana här avvikande odds så kan man med fördel spela 100 kronor på följande sätt; man satsar 28 kronor på resultat B hos det första spelbolaget och 72 kronor på resultat A hos spelbolag 2.

Så vinner du på det i längden

Gör man på detta sätt så kommer man att vinna 2,2 % på sin satsning så länge en av dem går in. Det kommer alltså inte spela någon roll för en vilket lag som faktiskt vinner matchen utan man kommer att vinna oavsett hur det går. 2,2 % kanske inte verkar som den största och bästa vinsten men fortsätter man på samma sätt under en längre tid så kommer man att vinna på det i längden.

Kom ihåg att vara snabb med dina bet

Så här långt så känns ju arbitrage relativt riskfritt, eller hur? Dessvärre så är det aldrig helt riskfritt men den största risken med arbitrage är inte att man förlorar en satsning utan att flera andra spelare världen över har upptäckt samma avvikande odds.

Då kommer liknande satsningar att forsa in hos de aktuella spelbolagen och avvikelsen kommer att upptäckas av oddssättarna på spelbolaget som då korrigerar det. Så risken är att man bara hinner lägga en av satsningarna innan tillfället är borta, därför pratar man ofta om arbitrage-fönster. Med det menar man just detta, att det är ett fönster som när som helst kan stängas mitt framför näsan på en. Så det gäller att vara kvick i fingrarna om man vill syssla med odds arbitrage i någon större utsträckning.