Travbetting

Travsport går långt bak i tiden och redan 4.000 före Kristus så anordnades hästkapplöpningar. Dock startade den moderna tävlingen i hästsport 1780 då en av de första tävlingarna ägde rum i England. I Sverige så började travsporten organiseras på 1800-talet. Dock blev succén för betting inom travsporten kort då vadhållningssystem blev olagligt år 1898. Förbudet hävdes år 1923 och det gick återigen att betta på trav. År 1927 så anordnades den första officiella tävlingshändelsen på Solvalla travbana.

När det gäller travbetting så är det inte bara tur som gäller, eftersom det rör sig om både djur och människor så kan det vara mycket mer än matematiskt uträknade odds som man behöver ta hänsyn till. Exempelvis så kan vissa hästar springa på våta banor och vissa på torra banor. Man ska även undersöka historiken för ekipaget när det gäller skador och missflyt. En dålig satsning kan kanske vara en favorit med en skada och en högoddsare som är inne i en period med flyt kanske kan generera en storvinst.

Alla olika faktorer och omständigheter gör att betting på trav är en av de mest spännande sporterna att spela på.

Så funkar travbetting

Travbetting betyder att man slår vad på resultat på travet. Det finns många olika sätt att betta på trav man kan gå till en travbana för att göra det, man kan betta på nätet genom olika travsystem eller så kan man köpa färdiga travsystem så som Harry Boy eller andra.

Om man ska sätta ihop ett eget system så behöver man ganska stor kunskap om de olika hästarna som man ska betta på. Har man inte denna kunskapen så är oftast de färdiga systemen det smidigaste och bästa sättet att betta på. Den hästen som ligger bäst till har oftast låga odds och den kallas för favorit. Den häst som vinner trots att få trott på den som en vinnare är en skräll.

Vill man betta på trav finns det idag många olika alternativ. Tidigare så dominerade ATG, men med betting på internet har många nya alternativ dykt upp på spelmarknaden. Dessa alternativ kan både vara mer spännande och mer lönsammare än att spela på ATG.

Jämför odds själv

När man jämför ATG med stora spelbolag så ser man att de större bolaget ger bättre odds. Det beror på att om man spelar via ATG så går en del av de satsade pengarna tillbaka till svensk travsport. Genom att spela på ATG bidrar man till att utveckla travsporten. ATG betalar ungefär 1,7 miljarder kronor till svensk travsport årligen. De större spelbolagen ger istället tillbaka mer av pengarna till sina spelare i form av vinster. Några av bolagen har en återbetalningsprocent nära 90 procent.

Vinstutdelningen hos ATG beror på hur många som spelar, och oddsen justeras efterhand som spelare bettar i de olika loppen. Så fungerar det även hos de andra spelbolagen men vissa av dessa erbjuder spel till fasta odds. Exempelvis om man spelar på en häst med höga odds och den hästen helt plötsligt blir favorittippad. Då sjunker normalt oddsen men inte om man spelat till fasta odds.

Det finns idag många olika onlinecasino som erbjuder travbetting, där kan spelaren få tillgång till information om sporten och ta del av proffsens analyser och historik på hästar, kuskar och ekipage. Oftast kan man följa loppen via live sändningar på nätet, tv eller i radio.

Så gör man för att betta på hästar

Trav är den sport som anses vara bäst lämpad åt betting. I travbetting bettar man om hur loppet ska sluta. Travbetting är ett mycket spännande sätt att se ett lopp eftersom det inte går att vara helt säker på hur det kommer att sluta innan loppet är över. Trav är en oerhört stor sport och Sverige är ett av de länder i världen där det är mest populärt.

Innan man bestämmer sig för vilka hästar man ska satsa på så är det bra att ha kunskap om alla hästarna som ingår i loppet och vilka av dem som ses som favoriter. De flesta kommer att satsa på någon eller några av favoriterna och detta innebär vid en vinst att vinstsumman kommer att delas på fler och på så sätt ge mindre utdelning. Bara för att en häst är en favorit så garanterar det ingen vinst.

När man bestämt sig för vilka hästar man ska satsa på så är nästa steg att bestämma hur mycket man vill satsa på var och en av dem. Desto högre summa man satsar desto mer pengar får man vid en vinst.

Hur stor vinst som delas ut beror på hur oddsen för den som vann sett ut. Om exempelvis 100 personer har bettat på den vinnande hästen så är det dessa 100 personer som ska dela på vinstsumman. Men om bara en har satsat på vinnarhästen så går hela vinstsumman till denna personen.

Välj rätt spelbolag

Precis som vid många andra onlinespel så går det även att hitta bonusar och kampanjer för travbetting. Många bolag har välkomstbonusar, insättningsbonusar eller andra erbjudanden. Innan man bestämmer sig för vilken sida eller hur man vill spela så är det bra att jämföra de olika sajterna med varandra för att hitta vilken som passar bäst. Ett bra tips är att gå in och på sidorna och jämföra olika alternativ att betta på, och även jämföra odds, oddsen kan variera stort från sida till sida