Väder- och musikbetting

Man kan i princip betta på allt, och väder är ett av alternativen att betta på. Det vanligaste att betta på är hur vädret ska bli till midsommar t.ex, eller inför andra högtider. Som alltid när det gäller vädret på midsommar är det otrolig svårt att veta hur det kommer att bli. Men ju närmare man kommer desto mer aktuella prognoser kommer det. Historiskt sätt har vädret på midsommar varit väldigt skiftande. Det har bjudits på allt mellan nollgradigt och snöfall till +35 grader under de senaste 100 åren.

Man kan även betta på om hur vädret blir på exempelvis julafton. Kommer det bli en vit jul eller inte? En annan typ av betting är musikbetting där man kan betta på olika resultat i musiktävlingar. Eftersom Melodifestivalen lockar miljontals av tittare varje år så är det inte så konstigt att spelbolagen skapat odds för tävlingen. Spelbolagen har kampanjer och odds för varje tävling och det har blivit väldigt populärt hos spelarna. Det är mycket uppskattat hos många att satsa en mindre slant på sin favorit eller på en högoddsare som underhållningsspel.

Så fungerar betting på väder och underhållning

Om man vill betta på vädret på midsommar så ska man göra det ett tag innan. Spelet stängs ner minst en vecka innan midsommar. När man bettar om vädret är det vanligt vid olika högtider. Man kan då välja städer t.ex och satsa på hur vädret ska bli. Om det ska regna eller om det ska snöa.

Man kan betta i olika musiktävlingar såsom idol, melodifestivalen eller X-factor. Även om man bor i Sverige så behöver man inte begränsa sin betting till det svenska utbudet utan man kan även betta på utländsk eller internationell underhållning.

Så gör man för att betta på väder och underhållning

Man kan välja att exempelvis betta om en utvald stad ska få regn eller inte. Man kan betta på flera av städerna om man vill. Oddsen styrs av troliga prognoser för vädret. När man bettar om vädret på julafton kan man betta på olika städer och om det kommer vara snö eller inte i dessa städerna på julafton. Det som gäller musikbetting så kan exempelvis betta på vem som vinner de stora tävlingarna och om det är utröstning av en person så kan man betta på vem som blir utröstad.

Om det exempelvis gäller melodifestivalen så kan man bilda sig en uppfattning om vem eller vilka som är favorittippade och förutspås att ta hem segern. Man kan skapa sig en viss uppfattning om utgången innan man bestämmer sig hur man ska betta. Den vanligaste formen av betting på just den svenska Melodifestivalen med deltävlingar är att spela på vem som vinner. Detta innefattar alla tävlingar från deltävlingarna till andra chansen och finalen. Denna spelform är den som spelbolagen erbjuder flest odds på.

Betta på placering för de olika bidragen i musiktävlingar

En annan populär spelform är att betta på placering för de olika bidragen. Man kan exempelvis satsa på att ett bidrag ska komma på en topp tre placering eller om bidraget kommer hamna sist i tävlingen. Placeringsspel innebär även att man kan spela på vem som tar sig vidare till final från deltävlingarna eftersom en viss placering innebär att bidraget går vidare till finalen.

Om man vill betta i Melodifestivalen så är tipsen att lyssna på alla låtarna för att bilda sig en egen uppfattning, ta hjälp av nyhetsflöden och sociala medier för att ta reda på vad folket tycker, jämför spelbolagens odds och följ odds förändringarna.

Välj spelbolag

Det finns idag ett dussintal svenska bettingsidor som erbjuder betting från hela världen. Däremot är det bara statliga Svenska Spel som även innefattar ett dussintal underleverantörer som exempelvis ATG som har en licens att bedriva spel i Sverige. År 1995 så gick Sverige med i EU och detta innebär fri handel mellan medlemsländerna när det kommer till olika tjänster och varor. De flesta bettingsajterna har sitt fäste på Malta och drivs av svenska spelare och eftersom Sverige är med i EU så kan alla svenskar ta del av och använda de svenska bettingsidorna om man inte vill använda sig av Svenska Spel.

Olika välkomstbonusar hos spelbolag

När man väljer vilken bettingsajt man vill använda sig av ska man undersöka om de har den typen av betting som man är intresserad av. Man ska även jämföra de olika sajterna för att hitta den som passar en bäst. Det är även bra att undersöka olika bonusar så som välkomstbonusar, kampanjer, insättningsbonusar och andra erbjudanden och se vilken sajt som är den mest förmånliga att registrera sig och spela på. Olika sajter har olika omsättningskrav som brukar ligga på 3 upp till 7 gånger det belopp man fått i bonus plus sin ursprungliga insättning.

När det gäller välkomstbonusar så brukar man få en bonus på sin första insättning. Det kan till exempel vara 100 procent på belopp upp till 1.000 kronor. Detta innebär då att om man sätter in 1.000 kronor så får man 1.000 kronor av spelbolaget och har då totalt 2.000 kronor att spela för. En annan variant av välkomstbonus innebär att man först gör sin första insättning och sedan lägger man ett spel för pengarna som man får i bonus.